Trav med Kristian

Kristians bästa hästtips

V75 och Svenska Spel

Att spela på travhästar är väldigt vanligt i Sverige och sedan många år tillbaka styrs det enda svenska spelet på hästar genom ATG. ATG kanske du har hört talas om, men vad står det egentligen för? ATG såg dagens ljus 1974 och står för Aktiebolaget Trav & Galopp. V75, som man spelar på, är en spelform som uppkom under början av 90-talet. Varför det heter just V75 är för att spelarna ska försöka gissa vilka hästar som vinner i sju bestämda lopp. För att vinna måste du ha gissat rätt på åtminstone fem, sex eller sju lopp. Förutom V75 finns även andra spelformer från ATG, exempelvis V64, V65 och V5.

När man spelar V75 brukar man få höra uttrycket ”Harry Boy”, vad är egentligen det för något? I vanliga fall när man spelar V75 får du själv välja ut de hästar du vill satsa på, men som ny spelare kan det vara svårt eftersom du inte har så mycket erfarenhet. Genom att köpa en Harry Boy får du redan utvalda hästar. Du kan även välja några hästar och sedan ta Harry Boy på några hästar. Harry Boy kan du förutom på V75 även använda på andra spelformer.

Spännande att spela på V75

Att spela på betting och odds är väldigt vanligt. Många spelar på fotboll eller någon annan sport och självklart är intresset för trav också vanligt. Att spela på just V75 är speciellt eftersom hästar ändå är djur. Man vet aldrig vad som kommer hända i ett travlopp. En häst kan bli diskvalificerad, något som såklart inte är kul om man satsat pengar på den. Dock kan allt det överraskande bidra till ännu mer spänning. Svenska Spel är det enda spelföretaget som får bedriva spel om pengar i Sverige. Förutom trav hittar du även roliga lotter, Bingo och Poker hos Svenska Spel.

V75 är roligt att spela på och du kan köpa till en Harry Boy