Trav med Kristian

Kristians bästa hästtips

Travsport i världen

Att trav är populärt i Sverige är ingen nyhet. Faktum är att Sverige är ett av de länder i världen där travsport är som mest populärt. Men om man ser sig om lite, finns det några andra länder som också har stort intresse för travsport? I Europa finns faktisk ett stort intresse och före Sverige hamnar Frankrike. Frankrike har ett enormt intresse för travsport och hamnar faktiskt före Sverige i just intresset för sporten. Det hålls alltså fler tävlingar i Frankrike än i Sverige. Utanför Europas gränser finns även USA med, ett land som har stort intresse för travsport och som faktiskt var de som började med avel av travhästar.

Idag tror man att nästan alla av de varmblodiga travhästarna har gener från den amerikanska travaren. När det kommer till tävlingar för travsport finns det en om är mer prestigefylld än övriga – Prix d’Amerique. Namnet är för att hedra USA för deras insats de gjorde för Frankrike under första världskriget. Andra länder där intresset för travsport funnits, men som nu mättats av, är England och Tyskland. Även Italien har en gång haft ett stort intresse för travsport men nu är sporten nästan utdöende.

Spela på travsport och vinn stort

Det finns knappt någon mer spännande sport att spela på än just trav. Betting är en spelform som går ut på att du ska gissa rätt. Om du gissar rätt vinner du. När man pratar om betting dyker ord som höga och låga odds upp. Detta handlar om hur stor eller liten chans till vinst det är. Många som spelar på trav satsar alltid på sina favorithästar, oavsett hur deras odds ser ut. Andra satsar på hästen med lägst odds eftersom vinstchansen tros vara störst. Värt att veta är dock att du aldrig kan tjäna mer pengar på låga odds än på höga, dock är chansen för vinst inte så stor på högoddsare.

Travsport finns i Sverige men även utanför våra gränser